maanantai 17. joulukuuta 2012

Kukkavirkatut lapaset

Teimme ryhmätyönä opiskeluissa oppimateriaalia Punomon (entisen käspaikan) sivuille. Ja tässä on nyt minun tekemäni tuote tästä ryhmätyöstä. Lopputuloksena syntyi ihanan paksut ja tiiviit lapaset kukkavirkkaamalla. Kukkavirkkaus on meidän nimityksemme tälle virkkaustekniikalle, jonka jotkut ryhmäni jäsenet oppivat eräältä burmalaiselta maahanmuuttajanaiselta heidän pitämässään käsityöpiirissä. Kukkavirkkaus on luultavasti hyvin tunnettu tapa virkata Burmassa, koska monet siellä osasivat tämän tekniikan. 

Lapasiin tämä virkkaustekniikka oli mitä mahtavin. Minä virkkaan hyvin tiiviillä käsialalla, joten tuuli ei pääse helposti lapasista sisään. Ensin ajattelin tehdä lapasista sen verran isommat, että vain laittaa niiden sisälle vielä vuorin. Tehdessä käsialani kuitenkin kiristyi sen verran, että vuori ei olisi enää sinne mahtunutkaan, eikä sille olisi ollut tarvettakaan. 


Kukkavirkkauksen opettaja käsityöpiirissä kutsui tätä virkkaustekniikkaa omalla kielellään joksikin, mikä tarkoittaa suomeksi jotakin kukkaa. Sieltä nimitys kukkavirkkaus jäi meidänkin puheeseemme. Totta kai tekniikalla syntyvä pinta muistuttaa myös kukkia, joten se on hyvin looginen nimitys. 

Teimme ryhmässä siis Punomoon sivustot, joista jokainen voi tutkia tekniikkaa enemmän! Voit mennä sivuille tästä. Ohje soveltuu jo virkkauksen perussilmukat osaavalle. Ohjeet ovat hyvin monivaiheiset, mutta ne on tehty selkeiksi. Niiden avulla pystyy hyvin opettelemaan kukkavirkkauksen perustaidot. 


Lopuksi vielä tunnelmointia kuvan muodossa jouluun. Ihanaa joulua kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Moi Matsu! Ihanat nää lapaset, ja muutkin sun tekemät jutut täällä blogissa :) Taidanpa koittaa teidän noilla ohjeilla tehdä kukkavirkkausta, kun on lankatyöt ja huovutus -kurssi tulossa ;)

    VastaaPoista
  2. kiitos paljon! :D Ja kyl kannattaa koittaa kukkavirkkausta! Keksii vaikka mitä ihanaa!

    VastaaPoista