torstai 26. huhtikuuta 2012

Punottu ekoteko

Tuotteita valmistuu nyt oikein urakalla. Tämä jalkarahi on minun mestariteos! Tyylivarkaat-ohjelmassa esiteltiin tällainen turvavöistä tehty rahi ja kaverin ehdotuksesta sen rakentaminen alkoi! 

Rahi on tehty itse alusta loppuun asti. Sain kylläkin apua veljeltäni kehyksen tekoon, mutta kaikki on käsin tehty. Kaikki materiaalit ovat myöskin kierrätysmateriaalia. Ihanaa huomata, kuinka mielenkiintoisia ja tyylikkäitä tuotteita voikaan rakentaa ns. turhista materiaaleista. Nyt kaikille luovuus käyttöön ja suunnittelemaan uusiotuotteita. Mahdollisuudet ovat rajattomat!


Rahi on siis punottu vanhoista turvavöistä. Yhteensä rahiin kului 20 turvavyötä eli kokonaisuudessaan n. 30 metriä. Yllättävän paljon tähän siis turvavyötä kuluu. 

Rahista tuli mielestäni todella kaunis. Se on tyylikäs ja sopii todella monenlaiseen sisustukseen. Sitä oli myös todella hauska tehdä. Tästä tuleekin varmaan pienen tuotekehittelyn jälkeen suosittu lahja kaveripiirilleni! 



Kuten kuvasta huomaa mustien turvavöiden joukosta löytyy yksi harmaa. Halusin korostaa harmaata turvavyötä laittamalla sen rahin päälle hieman sivulle. Sekin tekee rahista entistä mielenkiintoisemman. 

Koska turvavyöt ovat vanhoja, niissä näkyy aika ja kulutus. Joissakin vöissä oli leikkausjälkiä ja muutamissa oli vielä "napit" jäljellä! Minusta on hienoa, että niiden historia ja oikea käyttötarkoitus näkyy vielä rahissakin.


 


Nyt ekotekoja siis tekemään! Kotoakin löytää niin paljon turhaa materiaalia, mistä voisi keksiä vaikka mitä tarpeellisia ja kauniita tuotteita. Tärkeintä on kuitenkin tehdä jotain tarpeellista. Materiaalin muuttaminen toiseen muotoon on täysin turhaa, jos sille ei ole käyttötarkoitusta. 
Mutta kuten jo tekstissä sanoin: Mahdollisuudet ovat rajattomat! Nyt ekotekoja tekemään!

8 kommenttia:

  1. Hei,
    mistä hankit tuota turvavyötä? Ja mitä rahin täytteenä on?

    VastaaPoista
  2. Hei! Turvavyötä hankin autopurkaamolta. Kannattaa soitella pienempiin paikkoihin, niin vöitä löytyy helpommin. Kannattaa myös tarkastaa vöiden kunto ennen ostopäätöstä. Rahin täytteenä taas käytin vaneerista ja raudasta tehtyä kehystä. Täytteenä voisi kuitenkin käyttää esimerkiksi vanhaa patjaa paloiteltuna oikeaan kokoon.

    VastaaPoista
  3. Voe vitsi, tää on kyllä makein näkemäni kierrätyshuonekalu hetkeen! Kauankos meni aikaan tuollaisen väsäämiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa saada noin hyvää palautetta. Kovassa käytössä rahi on ollutkin ja toiminut ihan mahtavasti. Aikamäärä, mikä tähän rahin tekemiseen meni, on kyllä todella hankala arvioida. Itse punomiseenhan ei paljonkaan aikaa kulunut, mutta rungon tekoon ja sen vuoraaminen pehmikkeellä sekä puuvillakankaalla oli ehkä kaikista työläimpiä tässä työssä. Itselläni kaiken kaikkiaan taisi mennä n. kolme kuukautta aikaa :D mutta silloinkin tein sitä vain muutamana päivän.. joten viikossa varmaan ehtii jo todella hyvin tällaisen rahin tehtyä.

      Poista
    2. Tästä vois kyllä ottaa itelleen ikuisuusprojektin nro. 517 ;) Minkälaista hintaa pitävät purkaamoilla vanhoille turvavöille?

      Poista
    3. Mä muistaakseni maksoin 20e 20:stä eri turvavyön palasesta. Tää purkamon mies oli oikeen valinnu väreittäin mulle mustat turvavyöt. :) Oli tosi kiva!

      Poista
  4. Hehei taas, mä en vieläkään oo päässyt yli tästä rahista, se on niin hieno! :D Jaoin blogillesi tunnustusta omassani, sulla on kivoja juttuja :)

    VastaaPoista
  5. Siis makein tuunaus ikinä!
    Miten ihmeessä jollain välähtää tehdä jotain näin upeaa?!
    Wautsi!

    VastaaPoista