torstai 3. toukokuuta 2012

Laukkutuunaus

Yliopistolla tutustuimme alkukeväästä lautanauhan tekoon. Se on vanha perinteinen tapa tehdä kestävää nauhaa esimerkiksi vaatteiden koristeeksi. Itselläni kuitenkin oli toisenlaiset suunnitelmat lautanauhan varalle. 


Tein tällaista kuvioitua nauhaa muistaakseni 120 cm. Kuvion idea lähti kaveriltani, joka teki omaa harjoitustaan melkein samanlaisesta kuviosta. Lankana siinä olen käyttänyt valkoista ja huutavan pinkkiä puuvillalankaa varastoistani. Välillä on ihanaa, kun joskus lankavarastot edes yrittävät vähentyä. Lautanauhan tekoon tarvitaan "lautoja" - toisin sanoen pieniä kovia neliskanttisia tai viiskanttisia läpysköitä, joiden kulmissa on reijät. Itse askartelin laudat itselleni kovasta pahvista ja tein reijät kulmiin reijittimen avulla. Helppoa kuin mikä! Omaan nauhakuviooni tarvitsin näitä lautoja kahdeksan kappaletta. 

Lautanauhasta ja sen kestävyydestä kurssilla puhuttaessa ajatukseni alkoivat virrata vaatehuoneessani olevaan rakkaaseen, kovia kestäneeseen laukkuuni, jonka minun on jo pitkään pitänyt korjata. Laukun hihnat ovat täysin hajonneet kovassa käytössä. Laukku on todella rakas minulle, koska se on ollut mukanani ihanilta au pair-ajoilta lähtien. Sen takia se onkin niin kärsinytkin. 

Ajattelin lautanauhan olevan oiva tähän tarkoitukseen. Sillä saa helposti kehiteltyä kauniin kuvion ja sen kestävyys soveltuu täysin laukun hihnoiksi kantamaan kovankin painon. 

Tässä kuvat laukun muutoksesta:

Ennen


Jäkeen


Jonkinlainen muutos on siis selvästi huomattavissa! Nyt voin taas käyttää häpeilemättä tätä laukkua! Kyllä vanhoja tavaroita kannattaa siis välillä tuunailla, varsinkin jos ne ovat itselleen rakkaita. Hyvää inspiraatiota täytyy vain välillä minun tapauksessani hieman odottaa. 

Kesä tulee kovalla kyydillä kohti ja enää onkin viikko jäljellä opiskeluja! Sitten alkaa mahtava muutaman viikon loma! IHANAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti